In English

Ilmastoannos

Forum virium

10/14/2021
Cover picture

Forum Viriumin Mission Zero Foodprint -hanke halusi luoda merkinnän ravintoloille, jonka avulla ravintola-asiakkaiden valintoja ja ravintoloiden omaa toimintaa pystyisi suuntaamaan ilmastoystävällisemmäksi. Positive Impact valittiin kumppaniksi merkinnän kehittämiseen ja konseptin palvelumuotoilijaksi. Loppukeväästä 2021, tiiviissä vuorovaikutuksessa tilaajan, ravintoloiden ja verkkopalvelutoimijoiden kanssa tehdyn palvelumuotoiluprosessin tuloksena syntyi tieteellisesti taustoitettu ilmastomerkintämalli ravintoloille.

Ilmastoannos-merkin ja viestintämateriaalien avulla ravintoloiden on helppo viestiä asiakkailleen ilmastoystävällisemmistä valinnoista omilla ruokalistoillaan, nettisivuillaan sekä ravintola-alan digitaalisissa kuluttajapalveluissa. Itse merkin muotoili luottograafikkomme Hanna Linkola, yhteensopivaksi Helsingin kaupungin graafisen ilmeen kanssa.

Yhteistyö jatkuu nyt syksyllä ravintoloiden kanssa tehtävän kokeilun puitteissa: suunnittelimme, toteutimme ja ylläpidämme yhdessä tilaajan kanssa Ilmastoannos-kokeilun nettisivuja, joiden kautta kampanjaan voi osallistua ja joilla on tietopankki mukana oleville ravintoloille. Tietopankki sisältää kaiken, mitä ravintola tarvitsee osallistuakseen kampanjaan, kuten Ilmastoannos-merkin käyttöönoton ohjeistuksen, tietoa ruoan ilmastovaikutuksista sekä vinkkejä ravintoloiden ilmastotyöhön. Sivuja kehitetään ketterästi osana kokeilua ja pian löydät sieltä myös luettelon ravintoloista, joista ilmastoannoksia voi saada kampanjan aikana. Nam!

Tutustu tietopankkiin: https://ilmastoannos.fi/

Lue lisää Mission Zero Foodprint- hankkeesta: https://forumvirium.fi/mission-zero-foodprint-hanke/

Ilmastoannos logo